Азіатська кухня
Азіатська кухня – загальна назва, яка об'єднуэ загальні риси кухонь
Східної та Південно-Східної Азії. Кожна з азіатських країн звичайно ж
має свої власні типові місцеві делікатеси, проте можна виокремити деякі
спільні риси, властиві цим країнам, що розкривають поняття азіатської
кухні.
Поняття азіатської кухні асоціюється з корисними свіжими продуктами, легкими стравами і маленькими смачними закусками.
Основними продуктами азіатської кухні є рис, який може бути гарніром,
основною стравою і навіть десертом; локшина, яку азіати навчилися
готувати в різних варіантах; бобові.
Велику роль в азіатській кухні грають і соєві продукти, які разом з
рибою є основним джерелом білка. Крім відомого всім соєвого соусу, що
використовується в якості приправи, дуже популярні соєве масло і молоко,
а також сир із сої.
Коментарі
Дописати коментар