Індійська кухня

Індійська кухня характеризується особливим ставленням до їжі. Відповідно до індійських переконань вся їжа - це дар неба, дар богів людям. Приготування і вживання їжі вимагає особливого підходу до цих процесів: усвідомленості, концентрації і, насамперед поваги.
Індійська кухня так само різноманітна, як і її культура, географія та клімат. На кулінарні рецепти індійської кухні значно вплинули індуїзм та мусульманство. Так, наприклад, під впливом релігії індуїзму вживання яловичини суворо забороняється, оскільки корова вважається священною твариною. Однак під впливом ісламу м'ясна кухня, представлена ​​курчатами тандурі, стала знову повертатися в раціон індусів. Також тут дуже популярними є страви з риби, кальмарів, омарів, креветок і устриць. Особливий кулінарний регіон становить північний захід Індії, чия кухня називається муглай.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Кухні світу